Šef „TikToka” dao ostavku posle samo tri meseca

Bez autora
Aug 27 2020

Glavni izvršni direktor „TikToka” Kevin Majer podneo je ostavku nakom manje od tri meseca otkako je preuzeo tu dužnost, prema internim dokumentima u koje je uvid imala agencija Rojters.

Majera će na toj funkciji privremeno zameniti Vanesa Papas, generalna direktorka ove aplikacije za deljenje videozapisa u SAD.

Do ostavke Majera dolazi samo nekoliko dana nakon što je „TikTok” tužio administraciju predsednika Donalda Trampa zbog naredbe kojom se zabranjuju finansijske transakcije u SAD toj popularnoj aplikaciji.

Majer je bio glavni izvršni direktor za striming u kompaniji „Volt Dizni”, pre nego što se 1. juna pridružio „TikToku”, a takođe je bio imenovan za glavnog operativnog direktora „Bajt Densa”, matične kompanije „TikToka”.

„Poslednjih nedelja, kako se političko okruženje naglo promenilo, razmišljao sam mnogo o tome kakve će strukturne promene u korporaciji to zahtevati i šta to znači za globalnu funkciju koju sam preuzeo”, naveo je Majer u ostavci.

„U tom kontekstu, i imajući u vidu da očekujemo vrlo brzo donošenje odluke, teškog srca želim da vas obavestim da sam odlučio da napustim kompaniju”, dodaje se u pismu.

„TikTok” je u saopštenju poslatom elektronskom poštom potvrdio odlazak Majera, uz konstataciju da su politička kretanja u poslednjih nekoliko meseci „značajno promenila” opseg Majerove funkcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik